KÖMMERLING 88Plus


De basis voor ramen met de beste eigenschappen

Met de nieuwe generatie kunststofprofielen KÖMMERLING88plus opent zich een waaier aan mogelijkheden voor zowel creatieve als duurzame architectuur.

KÖMMERLING 88plus is een hoogisolerend thermisch 6-kamersysteem met een midden dichting, een bouwdiepte van 88 mm en een strak design met smalle profielaanzichten.

KÖMMERLING 88plus bereikt reeds piekwaarden in het standaardsysteem met een Uf–waarde van 1,0 W/(m²K). De eis voor laag-energiewonigen wordt hiermee ruim overschreden. Als gecertificeerde, voor passiefhuizen geschikte component behalen KÖMMERLING 88plus ramen zelfs een Uw ≤ 0,8 W/(m²K).

Smalle profielaanzichten garanderen de grootst mogelijke lichtinval en hoogst mogelijke energiewinst. De drie dichtingsniveaus – met centraal opgestelde, thermische midden dichting – garanderen bovendien een hoge bescherming tegen slagregen en een uitstekende isolatie.

Bij de inbraaktest bereiken ramen op basis van KÖMMERLING 88plus-profielen in combinatie met overeenkomstig beslag en functioneel glaswerk de weerstandsklasse 2.

 KÖMMERLING 88plus biedt verschillende varianten met opties zoals aluminium voorzetschaal of de uitvoering proEnergyTec.

Variant met aluminium voorzetschalen

Strak en elegant qua aanzicht, variabel qua kleurstelling – zo tonen KÖMMERLING 88plus-profielen met aluminium voorzetschalen verschillende mogelijkheden qua vormgeving.

Aan de binnenzijde is het profiel sterk, warm, geluidsisolerend en kostenefficiënt. Aan de buitenzijde afgewerkt met een oogstrelend laagje aluminium dat tevens voor extra stabiliteit zorgt. Het beste van twee werelden.

Ongetwijfeld toont de materiaalcombinatie aluminium/kunststof hier haar sterke kanten, met name bij de realisatie van innovatieve en exclusieve bouwwerken.

Variant „proEnergyTec“ uitvoering


KÖMMERLING 88plus proEnergyTec is een nieuwe generatie van kunststof raamprofielen. Een typisch kenmerk is de intelligente isolatie technologie en de optimale bouwdiepte met zeer smalle profielaanzichten. Dit betekent dat een elegante verschijning, ideale proporties en efficiënte zonne-winsten. Mooier en perfecter kunnen ramen en deuren niet uitzien !

De proEnergyTec uitvoering kan ofwel in het kader ofwel in het vleugelprofiel ofwel in beide toegepast worden. Alle 3 de combinaties behalen de normen voor passiefhuizen!

Het systeem past ook als model  in een ecologisch perspectief. Als 's werelds eerste grote producent stelt profine KÖMMERLING profielen ter beschikking, welke zijn opgebouwd uit gerecycleerde materialen in combinatie met nieuw fris kunststof uit loodvrije PVC met stabilisatoren op basis van calcium/zink.

 


Quick-Finder