Actueel

 

Nieuwsbericht


Investeer in een betere levenskwaliteit dankzij perfecte geluidsisolatie

De voorbije twintig jaar heeft de raamtechnologie een reuzensprong voorwaarts gemaakt: met betrekking tot veiligheid, functionaliteit en vooral hoogperformante warmte- en geluidsisolatie. Je zou kunnen zeggen dat oude en nieuwe ramen uit het oogpunt van energiebesparingen niet meer te vergelijken zijn.

Wegen, industrie, spoorwegen, vliegtuigen: onze wereld wordt alsmaar lawaaieriger. Daarom is het ook zo belangrijk dat je dit lawaai uit je persoonlijke leefruimte houdt. Het is bewezen dat lawaai de gezondheid schaadt, zelfs als je je er niet langer bewust van bent. Het kan leiden tot hart- en vaatziekten, prikkelbaarheid en slechte concentratie. De eenheid die wordt gebruikt om geluidssterkte of geluidsdruk te meten wordt overigens decibel (dB) genoemd. Meer dan 30 % van de bevolking is tijdens zijn slaap permanent blootgesteld aan een geluidsniveau van meer dan 50 dB. Dat is twee en een halve maal de aanbevolen maximale waarde (20 dB) voor slaapkamers. Afdoende bescherming tegen geluidshinder geeft de levenskwaliteit daarom een duurzame boost.

Lawaai buiten

Als je de geluidsisolatie bij jou thuis wil verbeteren, moeten de ramen de hoogste prioriteit krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in een reeks geluidsisolatieklassen die afhankelijk zijn van de omgeving en de geluidsniveaus. Ultramoderne raamtechnologie met zeer duurzame pvc-profielen en speciale functionele beglazing zorgt voor afdoende geluidsisolatie die alledaags lawaai daar houdt waar het thuishoort: buiten.

Investeer vandaag nog in kwalitatieve ramen van Kömmerling met hoge thermische isolatiewaarden. Het Kömmerling 76-systeem behaalt waarde tot Uf=1,1W/(m2K) met staalversterking.Quick-Finder