Actueel

 

Nieuwsbericht


profine ontvangt certificaat van het pro-K-initiatief

profine ontvangt certificaat van het pro-K-initiatief "Zero Pellet Loss" - pionier in de preventie van zwerfvuil op zee Als eerste bedrijf in de Duitse profielindustrie ontving profine Group op 23 mei 2018 het certificaat van het pro-K-initiatief "Null Granulatverlust" (Zero Pellet Loss).

Het initiatief van de pro-K-associatie, de Duitse industriële vereniging voor PVC halffabrikaten en consumentenproducten, maakt deel uit van de wereldwijde inzet van de kunststofindustrie voor "Operation Clean Sweep".
 
 Deze programma's zijn gericht op het minimaliseren van het verlies van plastic in het milieu en zijn een bijdrage van de industrie voor de bestrijding van het wereldwijde probleem van zwerfvuil uit plastic en ander afval.

 "Met zijn inzet speelt profine een pioniersrol en is daarmee een voorbeeld voor verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming", zei pro-K Managing Director Ralf Olsen bij het toekennen van het certificaat in Pirmasens.

 De systeemaanbieder van de merken KBE, Kömmerling en Trocal is sinds het voorjaar van 2017 actief betrokken bij het programma.
 
Bij "Null Granulatverlust" moeten de deelnemende bedrijven een gedetailleerd actieplan opstellen om het verlies van granulaat in hun fabriek te voorkomen.


 Stefan Schäfer, lid van de raad van bestuur en Chief Product & Marketing Officer bij profine, licht de beweegredenen toe: "Door deel te nemen aan het initiatief, onderstrepen we de duurzaamheidsfilosofie van profine. We willen een goed voorbeeld zijn in de branche en laten zien dat we het milieu belangrijk vinden, en in een volgende stap willen we onze klanten ook motiveren om deel te nemen aan het initiatief. "

 "Slechts een zeer klein deel van het kunststofafval in de zeeën bestaat uit pellets. Het merendeel zijn gebruikte voorwerpen zoals verpakkingsafval of visnetten die achteloos in het milieu zijn gedumpt.", aldus Ralf Olsen. "Het is belangrijk dat de kunststofverwerkende industrie een voorbeeldfunctie heeft en alles doet wat in haar directe mogelijkheden ligt. "
 Quick-Finder